Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Blogs και Δημοσιεύσεις Σχολίων

Κύριοι,

σε όλα τα blogs δημοσιεύονται σχόλια με την ένδειξη "Ο/Η Ανώνυμος είπε.." και ο καθένας λέει την άποψή του ή τέλος πάντων ότι του κατεβαίνει. Ωραία είναι η ελευθερία έκφρασης αλλά...... χωρίς στοιχεία ο καθένας έρχεται και κατηγορεί όποιον γουστάρει καλυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του.

Τα blogs πολλές φορές αντί να είναι πηγή πληροφόρησης-προβληματισμού-ψυχαγωγίας, γίνονται πηγή σπίλωσης προσώπων-συκοφάντησης και ξακατινιάσματος.

Στα περισσότερα δημοσιογραφικού περιεχομένου διαχειριστές είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αν υποθέσουμε ότι εγώ ο αναγνώστης είμαι κακοπροαίρετος, πως θα πειστώ ότι όλα αυτά τα σχόλια των "ανωνύμων" που ξεκατινιάζουν -δικαίως ή αδίκως- τον οποιοδήποτε είναι αναγνωστών και όχι του διαχειριστή?

Πρόταση για να ξεκινήσει η συζήτηση.

1.Να μην δημοσιεύονται σχόλια που δεν έχουν υπογραφή με πραγματικό όνομα.

2.Τα στοιχεία επικοινωνίας να δίνονται στο διαχειριστή και να είναι στη διάθεση αυτού που αναφέρεται το σχόλιο -είτε θετικό είτε αρνητικό- αν ζητηθούν. (ιδανικά θα ήταν να αναφέρονται μαζί με την υπογραφή)

Πιθανόν μια τέτοια εφαρμογή να μείωνε τις δημοσιεύσεις αλλά τουλάχιστον τα σχόλια θα ήταν πραγματικά.

Εσείς κύριοι δημοσιογράφοι, διαχειριστές των blogs δεν ευαγγελίζεστε τη διαφάνεια?

Διαφάνεια είναι να καλύπτομαι πίσω από την ανωνυμία μου να κατηγορώ τον Χ δημοσιογράφο,πολιτικό,παράγοντα,καλλιτέχνη ότι είναι κλέφτης και αδερφή και εσείς να μου δίνετε βήμα?

Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάποιες απόψεις.

Φιλικά,

Θοδωρής Χοχτούλας

Τηλ 6932400891

email : th.hohtoulas@gmail.com

hohtoula@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: